L’ozó a l’aqüicultura: tractament amb ozó per a la millora de l’aigua a l’aqüicultura

Ozono acuicultura

 

La importància de la qualitat de l’aigua a l’aqüicultura

ozono para mejorar la calidad del agua en piscifactoríasLa qualitat de l’aigua ve donada pel conjunt de propietats físiques, químiques i biològiques del medi aquàtic. Si parlem del cultiu d’organismes aquàtics, aquesta qualitat afectarà el comportament, reproducció, creixement, i producció d’aquestes espècies. Per tant, una gestió deficient de l´aigua tindrà conseqüències negatives dins la comunitat biòtica d’un estany, tanc o tancat.

Factors que afecten a la qualitat de l’aigua a l’aqüicultura

Hi ha diversos factors ambientals que repercuteixen directament en la qualitat de l’aigua: factors físics, factors químics i factors biològics.

La terbolesa, per exemple, és un factor físic que afecta la qualitat de l’aigua i repercuteix negativament en el comportament de diverses espècies de peixos. Un altre factor és la producció d’oxigen (factor químic), que està directament relacionat amb el creixement dels organismes aquàtics.

Beneficis de l’ozó a l’aqüicultura, by Ozonapps®

L’ozó aplicat a la indústria de l’aqüicultura presenta una àmplia sèrie de beneficis en la qualitat d’aigua, dins de les quals cal esmentar les següents:

Elimina els elements sòlids de tipus orgànic dissolts: aquests elements es tendeixen a acumular en el medi aquós provocant terbolesa. L’acció de l’ozó permet que es dissolguin en l’aigua fent-los biodegradables. A l’dissoldre’ls, es recobra l’aspecte transparent de l’aigua. Aquesta situació en general produeix estrès en els peixos o també cultius de mala qualitat (algues) a causa de l’obstrucció dels biofiltres.

Acció bactericida i viricida: l’aplicació de l’ozó elimina una gran quantitat de microorganismes i les seves espores. Això permet un ambient que millora la producció i conservació de les espècies aquàtiques. Un exemple és el que succeeix en els vaixells de pesca d’altura, per a la conservació i ultracongelació de el peix s’usa ozó contra l’anisakis.

Produeix una disminució de nitrits: l’ús d’ozó permet l’oxidació directa transformant nitrits en nitrats i regulant la quantitat existent en l’aigua. Ja que a altes quantitats el nitrit resulta tòxic, es millora l’estada dels peixos als estanys. A més, s’aconsegueix una biofiltració i nitrificació natural més eficient.

Millora la producció i conservació de les espècies aquàtiques

 

Produeix micro-floculació de matèria orgànica: l’aplicació d’ozó ajuda perquè s’aglutinin les substàncies col.loïdals presents a l’aigua, facilitant la seva decantació i filtratge. Com a conseqüència es produeix una millor potabilització d’aigües, doncs s’evita la manca d’eficiència dels filtres.

Propicia l’increment d’oxigen a l’aigua: A causa de la seva curta vida útil, l’ozó es descompon i passa a formar de nou, àtoms d’oxigen. Es produeix l’oxigenació del medi aquós amb els conseqüents avantatges per als cultius continguts (algues).

L’ozó elimina la matèria orgànica col·loïdal: són petites partícules (de 1/30 micres) que romanen en suspensió i resulten difícilment eliminables per sistemes convencionals mecànics. Aquests compostos donen terbolesa a l’aigua, no són biodegradables però sí acumulatius i alhora limiten l’eficiència de la nitrificació del biofiltre.

T’ajudem a Resoldre Problemes en el Sector Avícola amb els Tractaments d’Ozó

generadores de ozono fabricación y diseño local

Experiència i Qualitat
Fabricants de Generadors d’ozó amb Certificat CE

generadores de ozono soluciones a medida

Solucions a mida
Atenció sempre personalitzada

    RGPD: He llegit la Informació sobre protecció de dades i dono el meu consentiment exprès pel tractament de les meves dades personals a OZONOAPPS SL.